YÜRÜRLÜĞE GİREN TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI GÖREV, USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNERGELER HAKKINDA SAYIN GENEL MÜDÜRÜMÜZÜN SUNUŞU.

30.01.2024 / Gösterim Sayısı : 494 / Arşiv

 

Su, bütün insanlık tarihi boyunca en önemli konulardan biri olagelmiştir. Ancak gerek nüfus artışı, gerekse iklim değişikliklerinin yıkıcı sonuçları suyun önemini bir kez daha ön plana çıkarmıştır. Kurulduğu 1954 yılından bu yana ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz, ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayan enerji, sulama, içme suyu ve taşkın koruma gibi önemli görevlerin gerçekleştirilmesi aşamasında belirlenen hedeflere ulaşmak için özveri ile çalışmakta ve yüklendiği tarihsel misyonu başarı ile yerine getirmekten büyük bir onur duymaktadır.

DSİ Teftiş Kurulu Başkanlığı da yürüttüğü denetim ve rehberlik faaliyetleriyle Kurumsal hedeflerimize ulaşmakta önemli görevler üstlenmektedir. Başkanlık tarafından yürütülen teftiş, inceleme, soruşturma ve rehberlik görevlerinin yerine getirilmesinde çalışma usul ve esasları ile görev standartlarının belirlenmesi ve gerektiğinde sürekli iyileştirme yapılması da bu sorumluluğun yerine getirilmesinde hayati önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda, Teftiş Kurulu Başkanlığının görev standartlarının belirlenmesi, görevlerin etkin, güvenilir ve en az hatayla yapılabilmesi, uygulamada birliğin sağlanması için teftiş, inceleme, soruşturma ve ön inceleme görevlerinde uyulması gereken usul ve esaslar, raporlama standartları ile rapor inceleme ve değerlendirme standartları, DSİ Müfettişlerinin mesleki ve etik davranış ilkeleri ile eğitim konularında yönergeler hazırlanmıştır.

Bu önemli çalışmaya öncülük eden Teftiş Kurulu Başkanı Bakır GÖKALP ve emeği geçen DSİ Teftiş Kurulu Müfettişlerine teşekkür ederim.

                                                                                                                                                       Mehmet Akif BALTA

                                                                                                                                                            Genel Müdür